Workshops

Naast het maken van objecten en grafiek geeft Nico workshops en cursussen in beide disciplines.

Een zeer speciale workshop is de gecombineerde workshop in samenwerking met Josée Algra (schrijfster, dichteres en kunstenares).

Deze workshops worden in zijn eigen atelier in Munnekeburen gegeven, maar kunnen ook op verzoek op locatie gegeven worden. Ze zijn zeer geschikt voor groepen, bedrijven en vriendenclubs.

In overleg met u kan ik workshops op maat aanbieden.

Workshops

Grafische druktechnieken

Etsen wordt verdeeld in twee hoofdtechnieken, dat zijn de droge naald en de natte techniek met etszuur.

Droge naald etsen

Bij droge naaldtechniek wordt geen etszuur gebruikt. Met een harde naald wordt een tekening op de plaat (aluminium, zink, koper, perspex of glanskarton) gekrast. Daarna insmeren met etsinkt, afslaan (overtollige inkt weghalen), op zo'n manier dat de inkt alleen in de groeven achterblijft om vervolgens onder de etspers een afdruk te maken. In de workshops komen ook meerkleurendruk en blinddruk aan de orde.

Etsen met zuur

Dit is eigenlijk het echte etsen. In een vooraf aangebrachte waslaag op een zinkplaat wordt een tekening gemaakt met de etsnaald. De was wordt opengehaald door de naald en daar dringt vervolgens het zuur door om lijnen uit te bijten. Daarna volgt het zelfde drukproces als bij de droge naaldtechniek.

Monoprint/materiaaldruk

Monoprinten/materiaaldruk is een eenvoudige techniek die thuis beoefend kan worden. Een afbeelding wordt op een vlakke plaat aangebracht met drukinkt en vervolgens op papier afgedrukt. Behalve afbeeldingen worden ook materialen ingesmeerd met inkt op papier afgedrukt.
Meer- en dubbeldrukken worden ook behandeld.

Lino- houtsnede

Met behulp van linomesjes of gutsjes wordt een beeld in een linoplaat of vlakke plaat hout gesneden. De hoge delen worden met inkt ingerold en vervolgens afgedrukt op papier. Lino is de meest eenvoudige manier om met het drukken kennis te maken. Het kan ook met eenvoudige hulpmiddelen thuis worden beoefend. In de workshop word je ook de meerkleurendruk geleerd.

Alle workshops worden in het atelier gegeven.

Data workshops

Momenteel geen workshops

U kunt zicht opgeven voor workshops via of 0561 480 807 / 0625 098 925

Heeft u interesse in een werk van Nico of wilt u werk in opdracht laten maken neem dan contact op.
Nico Kamberg Kunst - grafiek, objecten en installaties.