Menu Sluiten

Installaties

TREE-KIT 3051

BOMEN

Het is heden ten dagen een onbekend fenomeen, maar bomen, zoals men die toen noemde,waren eind 20e eeuw een verschijnsel dat hier in dit gebied, maar waarschijnlijk ook in de rest van de Republyk Grut Fryslân en in Nederland, zou hebben bestaan. Volgens de overlevering moet het er uitgezien hebben als een soort grillig, enigszins taps toelopend frame, aangeduid als “stam”,  met iets dunnere uitlopers, z.g. “takken”. Het verlengde van die takken liep dunner uit, dat men dan weer “twijgjes”noemde. Aan die twijgjes zaten waaierachtige netwerken. Deze waaierachtige vormen heetten “bladeren”. Het hoofdframe, de stam, dus was in de grond verankerd met een soort omgekeerde “takken” die “wortels” werden genoemd. Niet te verwarren met winterwortels. De wortels waren er in alle vier de seizoenen.
Wat u hier ziet is een replica van een dergelijke boom op ongeveer halve ware grootte. Het is onduidelijk hoe de huid, ook wel als “bast” aangeduid, er uit gezien heeft. Waarschijnlijk was die rood/bruin van kleur. De huid van deze replica is dan ook een vrije interpretatie van de kunstenaar.

Arnhem, 17 januari 3051
Nico Kamberg

boom anno 3051

TREE-KIT

Zoals te lezen in het artikel “BOMEN” waren er hier vorige eeuw bomen. Deze zijn dus uitgestorven als gevolg van een al maar succesvollere economie en een toename van toeristisch vliegverkeer van airport lelystad naar oorden ver weg waar nog een boom te vinden is. Om hier toch een soort bos( = groep met bomen) aan te leggen, wil de STICHTING ZIN&BEELD bouwpakketten van een boom maken de z.g.

“TREE-KIT”. Om dit mogelijk te maken starten wij een fonds, waaraan u kunt deelnemen door inschrijving op onze crowdfundsite. Bij voldoende inschrijvingen starten wij de productie zodat we heel Nederland weer vol met bomen kunnen zetten. Dit bouwpakket kunt u naar eigen fantasie in elkaar zetten. Er is bewust voor gekozen om geen handleiding bij te voegen. Op deze manier willen wij diversiteit creëren.
AANBIEDING
De aanbieding is alleen geldig tijdens de kunstroute “kunst en meer”.

De prijs van de TREE-KIT is ni@coin 11000, =, incl. btw en takken, excl. bladeren en ecotaks en 33% verwijderingsbijdrage. Bladeren en twijgjes zijn tegen meerprijs te bestellen.

Arnhem, 17 januari 3051

Nico Kamberg